Lauraenjasper.reismee.nl

Grote steden, kleine strandjes

We hebben jullie de vorige keer achtergelaten in de Cameron Highlands, hoog in de Maleisische bergen. Genietend van de kou hebben we daar nog een paar scones gegeten en zijn toen naar Kuala Lumpur vertrokken. Hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk haha!) daar was het beklimmen van de Petronas Towers, hoofdkantoor van de Maleisische Gasunie. Het mooiste uitzicht over de stad schijn je echter te hebben vanaf de televisietoren van KL (zo noemen de locals het; ‘Kee El’). Helaas mag je hier alleen op als je akkoord gaat met een volledig toeristenpakket, wat betekent dat je op een pony moet rijden en een ‘authentiek’ Maleisisch dorp van plastic bezoekt.

Omdat wij stoere backpackers zijn die niet terugdeinzen voor wat gebrek aan comfort (en omdat het de enige mogelijkheid was), hebben we vanuit Kee El ‘s nachts de bus naar een stadje in het zuid-oosten genomen, van waaruit we met de boot naar het eiland Pulau Tioman zijn gegaan. Deze bus zou ‘s ochtends vroeg aankomen, maar had wat versnelling (omgekeerde vertraging), waardoor wij al middenin de nacht achtergelaten werden op een verlaten stationnetje. Blijkbaar gebeurt dit wel vaker, want een medewerker van de boot stond klaar met rieten matjes voor ons en de vijf andere stoere backpackers. Tot onze verbazing vielen we al vrij snel in slaap, en werden een paar uur later kwiek en verfrist wakker om de boot naar het eiland te nemen.

Ons strand op Pulau Tioman is misschien wel de mooiste plek die we hier tot nu toe gezien hebben. Om dit strand te bereiken moesten we eerst een stuk met de jeep door de jungle en omdat weinig mensen die moeite nemen, hadden wij een supermooi wit strand met palmbomen bijna voor onszelf. Onze dagen hebben wij gevuld met zwemmen, snorkelen, lezen en bananenmilkshakes drinken. Het snorkelen was echt geweldig, want je kon gewoon vanuit het strand het water ingaan en na een paar meter kwam je al prachtig koraal en allerlei vissen in fluorescerende kleuren tegen.

De volgende bestemming was Singapore, waar we bij Bertel en Hetty, de oom en tante van Jasper, hebben gelogeerd. Zij wonen al drie jaar in Singapore en konden veel interessante dingen vertellen over het land/de stad en hun eigen ervaringen met de inwoners, zoals de pompbediende die zo onder de indruk was van Hetty’s blonde haar dat hij besloot zijn eigen haar te blonderen. Wij hebben het resultaat ook zelf mogen bewonderen en waren erg onder de indruk.

Net als in Maleisie, wonen in Singapore mensen met verschillende nationaliteiten het liefst zo ver mogelijk van elkaar vandaan, met als voordeel dat er een Little India, een Chinatown en een Arab quarter zijn, die interessant zijn voor toeristen zoals wij. Er zijn veel Indiase gastarbeiders die in de bouw werken en zondag is hun enige vrije dag. Het was heel bijzonder om op zondag in de Indiase wijk rond te lopen, want de straten waren echt propvol met alleen maar Indiase mannen, we hebben geen enkele vrouw gezien. ‘s Avonds hebben Hetty en Bertel ons meegenomen naar een heerlijk Indiaas restaurant, waar we met ons blote handen van een bananenblad als bord gegeten hebben.

Ondertussen zijn we in Chiang Mai, een stad in het noorden van Thailand. Het wemelt hier van de tempels en het is hier erg leuk, maar helaas wel heel erg warm (bijna 40 graden). Hierdoor kunnen we ‘s middags steeds eigenlijk niets doen, want zelfs als je in de schaduw zit, is het nog verschrikkelijk heet. Toch hebben we vanmiddag de moed verzameld om onszelf naar de masseur te slepen voor een echte traditionele Thaise massage. Voor slechts drie euro wordt een uur lang tegen je geduwd, aan je ledematen getrokken, gestompt en meer van dat soort dingen die goed voor je zijn. Bij binnenkomst werd meteen de grootste vrouw van heel Thailand erbij geroepen om zich uit te leven op Jasper, en dat heeft hij gevoeld. Ondanks het kraken van zijn rug en de klappen op Laura’s hoofd was het een weldaad voor lichaam en geest en een stapje dichterbij een ‘perfect mind, perfect body’.

We hebben verder nog goed nieuws voor jullie: we hebben een cursus Thais koken gevolgd! Met een groep van zes mensen hebben we een dag op een boerderij doorgebracht, waar we uitleg kregen over de belangrijkste ingredienten in de Thaise keuken (waaronder ‘pooper’ (purple) aubergines) en deze uiteraard zelf verwerkt hebben in vijf verschillende gerechten. Zoals jullie kunnen zien op photobucket (http://s750.photobucket.com/home/jasperenlaura/allalbums), was het resultaat erg lekker en erg veel.

Vanaf morgen gaan we een groot spiritueel avontuur beleven, we gaan namelijk drie dagen naar een boeddhistisch klooster. We weten nog niet zo goed wat het programma inhoudt, maar wel dat we om vier uur ‘s ochtends op moeten staan en dat we veel gaan mediteren. Als uit ons volgende verhaal veel mindfulness spreekt, weten jullie dus hoe dat komt!

Veel liefs,
Jasper en Laura

Jette

Wow, jullie reizen wel heel snel van hot naar her. Grappig om te lezen. Ik denk dat jullie ongeveer 3x sneller gaan dan ik deed. Waar ik 11 dagen naar een klooster ging doen jullie 't gewoon in 3. Niet vergeten te genieten he? xx

Marijke

Ik ben benieuwd hoe het klooster gaat zijn! Klinkt tof hoor. En ik kijk uit naar jullie nieuwe kookkunsten!

Marlien

Heya,

Wow, wat een mieters verhaal weer. Ik kan wel zien dat jullie het er flink van nemen!
Veel plezier in het klooster. Ik kan hele grove grapjes maken over kloosters en priesters maar dit lijkt mij daarvoor niet de aangewezen plek.
Ik zeg: pas goed op jullie zelf en héél veel plezier!

Paasgroeten van Albino

Marlien

ps. De foto's zien er echt jaloersmakend mooi uit!

Thijs

Ohh! Wat geweldig allemaal!

'Perfect mind, perfect body'....! Wat een briljante verwijzing! (Bríljant, bríljant!)

'De grootste vrouw van Thailand die zich op Jasper uit ging leven' - waarom zijn daar geen foto's van !!???

Die vrouwenvrije zondag is dan weer wat minder. Ik ga er vanuit dat Laura wat citaten van Simone de Beauvoir, Judith Butler en Ayaan Hirsi Ali heeft doen verspreiden?

Geniet met volle teugen! (Hoewel dat in zo'n klooster misschien dan weer wat minder op z'n plaats is..)

Groeten,

Thijs

P.S. Ik luisterde vanmorgen naar 'Where the streets have no name'. Toen miste ik jullie wel eventjes heel erg! Mannheim.. in mijn beleving is het nog steeds een hele trip; jullie draaien er je hand inmiddels waarschijnlijk niet meer voor om.

Danielle

Hallo daar!

Wat een geweldig verhaal weer! Ik probeer me het gezicht van Jasper voor te stellen terwijl hij onder handen wordt genomen door juffrouw Bulstronk!!

Ik wil ook wel naar zo'n chill strand! Helaas moet ik het doen met uit het raam kijken in de bieb :-) En o ja, studeren :-)

Veel plezier, denk aan je Jin-Jang en jullie komen als herboren terug :-)

Liefs,

Danielle

hetty

Hallo, ik ga ervan uit dat jullie het zo druk hebben met genieten, dat er geen tijd is om je blog bij te houden ! Of zijn jullie in het klooster gebleven, hoofd kaal geschoren en nu met een oranje doek om geheel into de meditatie gedoken ?

We hebben jullie kaartje gehad, dankje.

Zal regelmatig blijven kijken of ik weer eens wat nieuws kan vinden.

Veel plezier en geniet !