Lauraenjasper.reismee.nl

Dubai en Bangkok

Hoi!

Na vele wanhopige mailtjes en smeekbedes belonen we jullie nu eindelijk met een leuk verhaal over wat wij allemaal doen aan de andere kant van de wereld. Op dit moment zijn we in Bangkok, waar wij verblijven in het 'tourist ghetto' van de stad. Na vijf dagen hier te zijn geweest noemen we het al liefkozend 'onze camping', want met alle kraampjes, stalletjes en vakantiegangers op straat hangt er echt een festivalsfeer. Er loopt hier van alles rond: heel veel backpackers, antropologen, Chinezen, een paar gezinnetjes en ook heel veel enge honden met kale plekken. Die rabiesvaccinaties waren geen verspilling! We hebben al veel super vriendelijke Thai ontmoet. Ze nemen je moederlijk bij arm als je wilt oversteken, en werken standaard de volgende vragenlijst af: 1) Where you from? 2) How long you been here? 3) You on honeymoon? 4) Where you go? Jammer alleen dat ze je met de Tuk Tuk nergens heen willen brengen zonder je eerst bij een Tailor Shop af te zetten (waar het de bedoeling is dat ze een maatpak voor je gaan maken). Een maaltijd kost hier trouwens omgerekend ongeveer een euro, dus we eten onze buikjes zo rond als een boeddha!

Bangkok bevalt ons dus erg goed, een stuk beter dan Dubai, waar we op de heenweg een tussenstop hebben gemaakt van drie dagen. Het was heel interessant om daar te zijn, maar alles is best wel lastig bereikbaar.Buiten is sowieso weinig te vinden behalve beton en asfalt, logisch ook wel, want zelfs in de winter is het er snikheet (het is daar midden in de woestijn)! De enorme shoppingmalls, dure hotels en natuurlijk de grootste toren ter wereld zijn natuurlijk wel indrukwekkend. Leuk aan de shopping malls is dat je er ook echte Arabieren ziet! Op straat zie je eigenlijk alleen maar mensen met een Indiaas uiterlijk, maar in de winkelcentra zie je heel veel niqaabs en mannen in witte gewaden met PLO-sjaaltjes op hun hoofd. Bijzonder is dat er bij de ingang staat datje geen 'affection' mag tonen, maar dat we wel twee traditioneel gekleden mannen hand in hand hebben zien lopen! Dat was best romantisch.

Morgen vertrekken we naar de River Kwai, om daarna door te reizen naar een paradijselijk eiland met turqoise zee en palmboompjes op het strand.

Doe het rustigaanen we vinden het leuk als je wat van je laat horen als je daar zin in hebt! Foto's zijn trouwens te zien op Photobucket, het adres volgt later!

Groetjes van Jasper en Laura

Reneé

Hooi!

Het klinkt echt heel tof daar! Jammer dat de fotolink niet werkt? Ben erg benieuwd naar River Kwai ;) En hoeveel maatpakken hebben jullie inmiddels?

Reneé

Jette

Ik kan jullie in Kanchanaburi 'bamboo house' aanraden. Als je in een hutje op de rivier wil slapen :) tis heel mooi daar. Veel plezier :) liefs

Juliette

hee! wat leuk om jullie verhalen te kunnen te lezen en foto's te zien! zijn jullie in dat hotel in dubai geweest waar je wat was het 20 euro[?] voor de lift/ rondleiding moest betalen?

en reneé de foto's staan er wel maar je moet linksboven even jasperenlaura aanklikken.

Webcandy

Hallo hallo kleine Carry Sleetjes,

Ik heb intens genoten van jullie gezellige reisverhaal.
Gelukkig heb ik het hier ook heel leuk op CR, als je begrijpt wat ik bedoel.

Kan ik alvast een maatpakje bestellen?

Groetjes aan alle hondjes met kale plekken, zij verdienen ook respect.

Doe het maar rustig aan daar!

Nederig de uwe,

WC

Marijke

Leuk om te lezen hoe het daar is!!!

Lieve groetjes en knuffels,
Marijke

Rianne

Hoi! He wat fijn, een teken van leven! Leuke foto's, maar Jasper, wat sta je gangster op een van de foto's...? Is dat je nieuwe attitude?
Liefs!

Tim

Lachen hoor! Klinkt als een heerlijke start van de reis. Geniet ervan!

Tycho

Ha Jas en Laura!

Ziet er al goed uit! Rivier kwai is op zich redelijk beperkt, je hebt de beruchte brug natuurlijk maar verder vrij weinig. Wat wel een aanrader is, is het natuurpark in de buurt waar je op een scootertje heen kan rijden. Bamboo House is inderdaad wel een aanrader, bereid je wel voor op mogelijke kakkerlakken in je huisje en veel muggen. Maar het is verder een oase van rust!

Oh en ik heb (achteraf) verhalen gehoord dat de tijgers van de beroemde Tiger Temple gedrogeerd worden, maar dit weet ik niet zeker natuurlijk. Het wordt wel door monniken en Westerse vrijwilligers geleid.

Juul

Hey lieve Jasper en Laura,
Wat super leuk om te lezen en de foto's te kijken!! Heb een heerlijke reis en geniet lekker verder!!!

Heel veel liefs,

Juul

Jesse

ziet er superleuk uit! kan me voorstellen dat bangkok een stuk leuker is dan dubai. ben in elk geval jaloers op jullie!

groetjes

Joost en Romy

Hej medewereldreizigers! Klinkt goed! Wij betalen gewoon 10 euro's voor onze maaltijden. Rijke stinkerds! haha.

Cheers